måndag 28 februari 2011

Generation utanför och Palme

Såg detta på tv igår. Det är ju ingen nyhet precis, att det ser ut så här för många unga. Men det är väldigt bra att det belyses i tv. Då kanske fler får upp ögonen för problemen och är villiga att göra nånting åt det. Man kan ju alltid hoppas på det i alla fall.

Ikväll är det 25 år sedan den där kvällen då vår statsminister, Olof Palme miste livet på väg hem från biografen. Han hade sett filmen Bröderna Mozart tillsammans med sin fru. Det känns som väldigt lång tid sen, men ändå inte. Jag tror inte att mordet någonsin kommer att lösas - om inte den som gjorde det erkänner det vill säga.

Tänk om det här var din sista dag i livet, utan att du själv vet om det. Vad mycket du har missat i livet som du vill göra. Resa dit och dit och köpa hus på landet, jobba med det och det, skriva en bok och allt vad det kan vara. Det är bara att inse, att allting inte kommer att hinnas med. För att uttrycka det som en mycket vältalig herre gjorde en gång i tiden, "Det är lika bra att sluta drömma, det går åt helvete i alla fall." Och visst gör det det. Förr eller senare...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar